ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN EN PRIVACYBESCHERMING BAMBOESHKAYOGA

Hoorn, d.d. januari 2020

Laatst bijgewerkt september 2024

Begrippen

  • BAMBOESHKAYOGA, Hoorn, postadres: ‘t Grachtje Over 61 Hoorn, geregistreerd in het handelsregister onder nummer 371 55 289.
  • Leerling: degene die zwangeryogalessen, ademtherapie, kinderyoga, tieneryoga, familieyoga, yoga voor volwassenen, aandachttraining, in companytrainingen, workshops, privé of in groepsverband afneemt van BAMBOESHKAYOGA dan wel volgt c.q. wil volgen. Een opdrachtgever namens een organisatie is ook leerling.
  • Ouder/verzorger: in het geval de leerling minderjarig is, zal de ouder/verzorger tekenen voor de aanmelding. (i.g.v. school is dit de aanvrager die namens de school handelend optreedt en de offerte accordeert.) De ouder verzorger heeft ook recht op update en evaluatie.
  • Vakantie: in de kerstvakantie, tijdens officiële feestdagen is er geen yogales. Deze sluitingen zijn verrekend in de lessenreeks. In de zomervakantieperiode is BAMBOESHKAYOGA max 3 weken gesloten, binnen de schoolvakantiespreiding voor regio Noord. Bamboeshkayoga compenseert deze zomerperiode door verlenging van de lesperiode van de leerling. Eventuele eigen vakantie is voor rekening van de leerling zelf.
  • Losse les: een les die de leerling wenst nadat er al een proefles is afgenomen.
  • Workshop: algemene workshops (zoals Babymassage, Baby-yoga, Beweegboekje) of voor specifieke doelgroepen, ook workshops op maat (deze na offerte).
  • Kwaliteit: de eigenschap van de lessen voor volwassenen is dat deze een bepaalde volgorde, inhoud en structuur volgt zoals de vereniging van yogadocenten waar Bamboeshkayoga lid van is in haar BPO omschrijft.
    Door de lessen achtereenvolgens bij te wonen mag de deelnemer ontwikkeling opmerken.
  • Aanmelden: Inschrijven voor (proef)lessen, losse lessen, lessenseries, workshops en trainingen kan via aanmeldbuttons op de website.
    Hierop zijn alle actuele privacyregelingen van toepassing.
  • In voorkomende gevallen ontvangt de leerling een inschrijfformulier na afloop van de proefles om ter plaatse in te vullen en ondertekenen.
  • Deelnemersvragenlijst: bij start van de eerste lessenperiode ontvangt de leerling een deelnemersvragenlijst met o.a. enkele algemene gezondheidsvragen, bedoeld om in de lessen rekening te kunnen houden met bepaalde signalen. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld.
  • Een leerling kan deelnemen aan lessen/cursussen bij BAMBOESHKAYOGA na aanmelding/inschrijving bij BAMBOESHKAYOGA plus betaling van het lesgeld voorafgaand aan de eerste les volgens het dan geldende tarief (zie website onder aanbod): www.bamboeshkayoga.nl/aanbod De plek in de gewenste les is gereserveerd nadat BAMBOESHKAYOGA het les/cursusgeld heeft ontvangen.

Nieuwsbrief
Met inschrijving voor een les, lessenserie of workshop geef je aan op de hoogte te willen blijven van Bamboeshkayoganieuws per e-mail nieuwsbrief. Deze verschijnt onregelmatig, minimaal 4x per jaar. Uitschrijven kan met een uitschrijflink onderaan de nieuwsbrief.

Betaling en Algemene Leveringsvoorwaarden
BAMBOESHKAYOGA maakt je er op attent dat door je in te schrijven je akkoord bent met de Algemene Leveringsvoorwaarden van BAMBOESHKAYOGA zoals in dit document staat beschreven.

Over actuele tarieven, vakanties, lestegoed (agv de bevalling), (behoud van) voordeeltarief als je binnen 20 weken van de zwangerschap komt, annuleren van een les, einde lesperiode, proefles, vriendinnenvoordeel en vakantie van Bamboeshkayoga of leerlingen
Actuele tarieven zoals gecommuniceerd op de website zijn leidend www.bamboeshkayoga.nl, op het inschrijfformulier en in een evt. offerte.

Lesrooster en vakanties
Er is het hele jaar door les behalve in de kerstperiode en tijdens officiële feestdagen. Deze vakantieweken zijn verrekend in de lessenreeks.
Voor de zomervakantie geldt: BAMBOESHKAYOGA is max (al dan niet aaneengesloten) 3 weken gesloten in de periode voor de regio Noord. Deze periode compenseert BAMBOESHKAYOGA door verlenging van de lesperiode van de leerling. Eventuele eigen vakantie is voor rekening van de leerling zelf.

Proefles
Aanmelden voor een proefles kan via de button op de website. Deelname is gratis.
In voorkomende gevallen is een tweede proefles mogelijk a 10 euro. Hiervan ontvang je 5 euro retour bij aanmelding voor de lessenserie daarna.

Deelname overige Bamboeshka-activiteiten door bestaande leerlingen en oud-leerlingen
Bestaande leerlingen en oud-leerlingen hebben ook voordeel bij inschrijving voor andere Bamboeshka-activiteiten dan zwangerschapsyoga of postnatale yoga. Denk aan (weekend)workshops, privélessen. Dit is gelijk aan het Vroege Vogeltarief.

Betalingsvoorwaarden en wijze
Met de aanmelding gaat de leerling de betalingsverplichting aan volgens een betalingstermijn die in de inschrijfbevestiging staat vermeld. Daarvoor doet de leerling/deelnemer zelf een bankoverboeking op: NL05 INGB 0749 4404 57, t.n.v. M.Struik, onder vermelding van voor- en achternaam, lesdag-tijdstip of workshop. Soms via een Tikkie. Als de betaaldatum is verstreken, vervalt de inschrijving en is opnieuw inschrijven nodig. De betaling is altijd voorafgaand aan de les of workshop.

Inschrijvingsduur, opzeggen en verlengen
Bij Bamboeshkayoga start zwangerschapsyoga of postnatale yoga met een lessenserie van 10 weken. Let op: deze 10-weekse lessenserie is na inschrijving en bevestiging niet opzegbaar! Je gaat dan de betalingsverplichting aan, en eenmala betaald is restitutie van lesgeld niet mogelijk. Uitzonderlijke situaties daargelaten en in overleg. Mocht restitutie alsnog de uitkomst zijn, dan is dit na aftrek van 3 lessen voor gemaakte kosten door Bamboeshkayoga.
Je ontvangt 2 weken voor de periode eindigt de uitnodiging voor een eerste keer verlengen met 4 weken. Als je na 10 lessen niet verlengt, communiceer je dat persoonlijk via de mail. Dat kan ook de 10e les zijn.

Komt je kindje eerder?
Als je kindje eerder komt, houd je de lessen tegoed tot maximaal 1 jaar na je eerste les. Ze zijn inwisselbaar (als bijdrage aan) bv deelname aan een privé- of groepsweekenworkshop (babymassage, postnatale yoga, baby yoga, familieyoga e.d.). Postnatale yoga start je ook altijd weer met 10 lessen.
Dit is tegen de dan geldende waarde.

Vroege Vogelvoordeel
Als je met yogalessen start onder de 20 weken zwangerschap of met postnatale yoga uiterlijk 8 weken na de bevalling (12 weken na een keizersnede) betaal je het Vroege Vogeltarief. (zie site en bij aanmeldformulier). Dit voordeel behoud je bij alle verlengingen daarna, ook als je na de bevalling naar postnatale yoga komt.

Als je een keer niet naar les kan komen
Als je niet naar les kan komen en dit tenminste 8 uur van tevoren laat weten, kan je de les toevoegen aan je lestegoed uiterlijk voordat de eerstvolgende nieuwe lesperiode zich aandient.
Er geldt een maximum van 2 inhaallessen bij een lessenreeks van 10 weken, en 1 les bij een lessenreeks van 4 weken.

Als de docent niet naar de les kan komen…
Als het voorkomt dat de docent een les annuleert, houdt de leerling deze tegoed en verplaatst de les (in overleg).

Restitutie lesgeld?
Er kan geen restitutie van lesgeld plaatsvinden behalve compensatie zoals in de situatie ‘als je een keer niet naar les kan komen’ (m.u.v uitzonderlijke gevallen, neem altijd contact op met 06 41393488. In overleg is veel mogelijk). Bij groei van Bamboeshkayoga zal er een strippenkaart komen.
Verder houden leerlingen zwangerschapsyoga lessen tegoed wanneer de baby eerder komt.  

Workshops en trainingen

Betalingstermijn en annulering workshop/training door de opdrachtgever
Aanbetaling: voor een training op locatie geldt een aanbetaling van 15% van de aanneemsom uiterlijk 14 dagen na akkoord (per mail of fysieke ondertekening) op een offerte.

Het resterende bedrag dient tot uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de startdatum te zijn voldaan. Mocht door overmacht annulering nodig zijn dan spannen beide partijen zich in een nieuwe datum voor de training af te spreken.

Annulering is kosteloos tot 5 weken voorafgaand aan de startdatum.
tot 3 weken voorafgaand aan de startdatum is 80% voor rekening van de opdrachtgever.
tot 1,5 weken voorafgaand aan de startdatum is restitutie niet meer mogelijk.

BAMBOESHKAYOGA behoudt zich het recht voor de prijzen van de verschillende lessen en workshops te wijzigen. Eventuele wijzigingen staan op de website en/of worden bekendgemaakt via een nieuwsbrief dan wel direct gecommuniceerd via een offerte.

Wanneer BAMBOESHKAYOGA een training annuleert, heb je recht op:
Bij annulering van een volledige training door de trainer binnen 1,5 maand voor aanvang van de training (ongeacht of er een vakantieperiode tussenzit) spant de trainer zich in om een passend alternatief met de aanvrager overeen te komen. Als dit tot stand komt, ontvangt de opdrachtgever 5% voordeel (ex evt btw) op de eindfactuur. (Is annulering langer dan 1,5 maand voor aanvang van de training en is de training op een nieuwe datum afgesproken, dan is dit voordeel niet van toepassing).

Mocht er ondanks de inspanningen van de trainer en opdrachtgever geen overeenstemming komen over een vervangende training dan gelden de eerder genoemde annuleringsvoorwaarden (zie: ‘Betalingstermijn en annulering workshop/training door de opdrachtgever’)

Communicatie bij annulering
Elke vorm van communicatie over annulering gebeurt bij voorkeur via e-mail of wordt door de annulerende partij schriftelijk bevestigd na telefonisch contact. Het e-mailadres is mireille@bamboeshkayoga.nl

Annulering lessen door de docent en retour lesgeld
Bamboeshkayoga behoudt zich het recht voor een les, lessenserie, workshop, special of training te annuleren. Dit kan gebeuren bij onvoldoende deelnemers (ondergrens communiceer ik op de website of bij inschrijving) of overmacht van de docent.
Tenzij er een vervangende les(sen) of nieuwe datum gewenst is en overeengekomen wordt, ontvang je reeds betaald cursusgeld per omgaande retour.

Annulering weekendworkshop
Annulering van een eenmalige, los aangekochte les/workshop kan tot 48 uur van tevoren inclusief restitutie van lesgeld. Na deze termijn kan BAMBOESHKAYOGA het lesgeld niet meer terugboeken. 
Soms kan deelname in overleg verplaatst naar een nieuwe datum – e.e.a in overleg. 

Trainingen
Offertes voor trainingen zijn twee weken geldig, tenzij anders vermeld in de offerte.

Aansprakelijkheid
BAMBOESHKAYOGA aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel, verlies of schade verband houdende met het volgen van yoga les(sen) via BAMBOESHKAYOGA.  
Yogalessen zijn aanvullend aan eventuele medische behandelingen soms ook in overleg met een arts of psycholoog, en niet vervangend. Een yogadocent biedt de ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling van lichaamsbewustzijn van de leerling en deelt aanwijzingen binnen de opgedane en ervaren kennis van yoga met de leerlingen. Dit zijn in de eerste plaats de yogahoudingen en kan verder gaan over effecten van een betrokken en gezonde levensstijl.

Verzorging van de leerling
BAMBOESHKAYOGA zorgt voor yogalessen van hoge kwaliteit en heeft daarvoor de juiste opleidingen gevolgd. Om deze kwaliteit te waarborgen is Bamboeshkayoga lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland.
De leerling is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor eventuele vrijwaring vooraf, in andere woorden: bij twijfel of yoga een geschikte lichamelijke activiteit is, raadpleeg je de (huis)arts, therapeut e.d.
Yogalessen zijn aanvullend aan eventuele medische behandelingen, maar lichamelijke activiteiten zijn nooit zonder risico. Mocht onverhoopt de leerling een blessure oplopen tijdens yogales, dan aanvaardt de Leerling dat hij/zij dit risico heeft genomen.

BAMBOESHKAYOGA biedt de volgende richtlijnen om het risico op een blessure te verminderen:

  • Als je onzeker bent over je gezondheid, consulteer dan altijd een arts voordat je met de yogalessen begint en vraag hem/haar ook om advies over je voornemen yoga te doen.
  • Informeer altijd de yogadocent vooraf als er gezondheidsproblemen zijn;
  • Luister naar en volg de instructies van de yogadocent;
  • Voer de yoga oefeningen zorgvuldig uit en luister naar je lichamelijke beperkingen;
  • Voer geen yogaoefeningen uit bij pijn en geef het altijd aan wanneer het gebeurt in de les. Op het moment zelf kan de docent je de beste aandacht hiervoor geven. 

Privacygegevens en portretrecht
BAMBOESHKAYOGA kan persoonsgegevens van mensen verzamelen en verwerken die gebruik maken de diensten van BAMBOESHKAYOGA en/of omdat de klant deze zelf aan BAMBOESHKAYOGA verstrekt. Met deze persoonsgegevens van de leden houdt BAMBOESHKAYOGA haar deelnemers- en geïnteresseerdenbestand bij, voert ze betalingsopdrachten uit en verdere administratie van specials, proeflessen, lessen op maat, lessenreeks, workshops en trainingen.
BAMBOESHKAYOGA verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die nodig zijn voor de belastingaangifte van BAMBOESHKAYOGA. 

BAMBOESHKAYOGA gaat zorgvuldig om met deze verzameling van persoonsgegevens en houdt zich daarbij aan het bepaalde in de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
In overzicht gaat het om:

– Voor- en achternaam

– Geslacht

– Geboortedatum

– Adresgegevens

– Telefoonnummer

– E-mailadres

– Gegevens over activiteiten van de leerling op de BAMBOESHKA website

– Gegevens over surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat het bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk);
– Bankrekeningnummer

Opgegeven e-mailadressen komen in een verzendlijst waarvoor de eigenaar via de BAMBOESHKAYOGAwebsite, een e-mail of de BAMBOESHKAYOGA-digitale nieuwsbrief zich heeft ingeschreven.

BAMBOESHKAYOGA gebruikt de genoemde persoonsgegevens ook om leerlingen/ouders/verzorgers op de hoogte te brengen van activiteiten van BAMBOESHKAYOGA en van eventuele wijzigingen in, bijvoorbeeld, lesdata. Dit gebeurt in een nieuwsbrief met een duidelijke disclaimer.

Als de leerling/ouderverzorger geen communicatie wil ontvangen van BAMBOESHKAYOGA, kan je dat schriftelijk meedelen via e-mail aan mireille@bamboehskayoga.nl of via de unsubscribe-knop in de digitale nieuwsbrief. De leerling/ouder/verzorger is ervan op de hoogte dat in dat geval mogelijk niet van alle diensten van BAMBOESHKAYOGA gebruik kan worden gemaakt.

BAMBOESHKAYOGA geeft de persoonsgegevens maar ook van mogelijk ooit gemaakte foto’s van de leerlingen/ouders/verzorgers nooit zonder voorafgaande schriftelijke toestemming door aan derden of publicatie in uitingen van BAMBOESHKAYOGA.

Vanwege de extra kwetsbare privacy van kinderen vraagt BAMBOESHKAYOGA altijd eerst toestemming aan ouders/verzorgers en de kinderen voor plaatsing van eventuele yoga-actiefoto’s.

Bewaartermijn
BAMBOESHKAYOGA bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijn 1 jaar.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen 
Leerlingen van BAMBOESHKAYOGA hebben het recht om hun persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast kun je te allen tijde eventuele toestemming voor de gegevensverwerking intrekken of bezwaar maken tegen de verwerking van persoonsgegevens door BAMBOESHKAYOGA samen met het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij BAMBOESHKAYOGA een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens waarover BAMBOESHKAYOGA van u beschikt in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van toestemming of bezwaar op de verwerking van persoonsgegevens sturen naar mireille@Bamboeshkayoga.nl
Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraagt BAMBOESHKAYOGA je in dat geval een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy.
BAMBOESHKAYOGA reageert zo snel mogelijk, max binnen vier weken, op je verzoek. BAMBOESHKAYOGA wil je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Delen van persoonsgegevens met derden
BAMBOESHKAYOGA verkoopt je gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met je of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. BAMBOESHKAYOGA blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Hoe je persoonsgegevens zijn beveiligd

BAMBOESHKAYOGA neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via de bekende contactmogelijkheden als e-mail of telefonisch. Hartelijk dank daarvoor.

Geldigheid algemene voorwaarden
Deze door BAMBOESHKAYOGA opgestelde algemene voorwaarden staan gepubliceerd op de website van BAMBOESHKAYOGA. Door betaling na inschrijving en deelname aan een yogales, special, serie, workshop, training e.d. van BAMBOESHKAYOGA verklaart de leerling en ouder/verzorger zich akkoord met de toepasselijkheid van deze Algemene Voorwaarden.

BAMBOESHKAYOGA kan deze Algemene Voorwaarden van tijd tot tijd wijzigen. De laatste versie van de Algemene Voorwaarden is altijd de geldende versie, voorzien van wijzigingsdatumdatum, en is steeds beschikbaar op de website www.Bamboeshkayoga.nl

Hoorn, d.d. januari 2020

Laatst bijgewerkt januar 2024